Maedilon/VZV nu ook Foreholte ruim de baas.

’t VELD – Het team van Betty Plasmeyer startte de wedstrijd voortreffelijk, voordat er één minuut was gespeeld had VZV door Lissanne Kolken en Lotte Prak al een 2-0 voorsprong genomen. Daar waar de gastvrouwen maar geen vat konden krijgen op het snelle spel, en VZV na 6 min. al op een 4-0 voorsprong stond door een break van Lissane Kolken en Joyce Hillen. Met een time out probeerde trainer/coach Ken van Hasselt zijn team op het goede spoor te brengen en niet zonder resultaat.

Foreholte werkt achterstand weg

Halverwege de eerste helft had Foreholte de achterstand alweer volledig weggewerkt waarna de wedstrijd tot 5 min. voor de pauze gelijk opging mede doordat Amber Zomerdijk een strafworp stopte en met meerdere geweldige reddingen de stand in evenwicht hield. VZV had het in de laatste fase voor de pauze moeilijk en nam de thuisploeg met nog ruim 5 min. voor het rustsignaal zelfs een voorsprong 9-7. Albertine Abbube scoorde 9-8 waarna Monique de Wit met een geweldige reflex een tegentreffer wist te voorkomen. Forehollte bleef tot het rustsignaal op voorsprong en kon met een 13-11 voorsprong de kleedkamer opzoeken.

Na wat tactische aanwijzingen onder de rust herstelde VZV de achterstand door een doelpunt van Romy Zengerink en een na een uitstekende redding van de uitblinkend Amber Zomerdijk en een snel break van Lisanne Kolken. Foreholte nam nog één keer een voorsprong 14-13 waarna VZV de wedstrijd naar zich toe begon te trekken, Joyce Hillen  2 maal  door de snelle uitvallen van  Lisanne Kolken en een prima doelpunt van Florance Kos zette VZV met nog 10 min. te gaan op een 16-19 voorsprong.

Terug in de wedstrijd

Toch kwam de thuisploeg weer helemaal terug in de wedstrijd, uit een strafworp scoorde Foreholte de aansluitingstreffer 18-19 en moest VZV door twee tijdstraffen met vier veldspeelsters verder. De spanning was te snijden  maar VZV hield ondanks de numerieke meerderheid van hun tegenstander stand, en de ook deze wedstrijd weer voortreffelijk spelende Lotte Prak scoorde zelf de 18-20 voor VZV.

Compleet met nog enkele minuten te gaan scoorde Florance Kos haar tweede treffer 18-21 en kreeg Foreholte nog een terechte tijdstraf. VZV had deze zinderende slotfase overleeft en scoorde zelfs ook de uitblinkende VZV goalie Amber Zomerdijk na een prima stop 18-22 omdat Foreholte zonder keepster nog een beslissing probeerde te forceren. Lisanne Kolken scoorde wederom nog uit een snelle break en Albertine Abube nam het laatste doelpunt uit een strafworp voor haar rekening onhoudbaar en snoeihard vloog de bal hoog in de kruising.

Een dik verdiende overwinning met een daverend applaus van zowel de vele VZV fans als de aanhangers van de thuisploeg was er na afloop voor de meiden van de winnende coach Bety Plasmeyer.

Eindstand 18-24.
Doelpunten: Lotte Prak 7, Lisanne Kolken 6, Joyce Hillen 3, Florance Kos 2, Albertine Abube 2, Romy Zengerink 1, Roos de Vries 1, Maud Kruijer 1 en keepster AMBER ZOMERDIJK 1.

A.s. zaterdag 13 april speelt  Maedilon/VZV D1. tegen E&O D1. in Sporthal ’t Zijveld aanvang 20.45 uur.