Maedilon/VZV terechte winnaar in doelpuntenfestijn tegen Foreholte.

’t VELD – De laatste wedstrijd in de nacompetitie heeft Maedilon/VZV de toeschouwers in een volle Sporthal ‘t Zijveld met een behoorlijk aantal doelpunten weten te vermaken. In een bijzonder snelle aantrekkelijke wedstrijd werd het talrijke publiek in totaal zeventig doelpunten voorgeschoteld. Voor VZV was de 7e plaats al duidelijk en de tegenstander Foreholte zal met ZAP moeten gaan strijden voor de nog vacante plaats op het hoogste niveau.

VZV scoort binnen de minuut

Linsey Perre opende al binnen de minuut het doelpunten festijn waarna het team van trainer/coach Ken van Hasselt in de 4e minuut met twee mooie doelpunten zelfs een 1-2 voorsprong nam wat overigens de laatste keer in deze wedstijd betekende. Twee minuten later hadden Linsey Perre, Joyce Hillen en Lotte Prak orde op zaken gesteld en de thuisploeg op een 6-4 voorsprong gezet.

VZV breide de voorsprong langzaam uit en omdat beide teams  verdedigend in hun aanvalsdrift toch wel wat steekjes lieten vallen werd het een snelle en bijzonder aantrekkelijke wedstrijd. Voor de keepsters een mooie gelegenheid om hun klasse te tonen wat ook weer een behoorlijk aantal al dan niet benutte breaks opleverde. Roos Pannekeet leek de ruststand op 20-14 te bepalen maar uit een razend snelle aanval scoorde ook Forholte nog in het fluitsignaal van de goed en onopvallend fluitende scheidsrechter Holierhoek & Smit.

Ruststand 20-15.

Na rust hetzelfde spelbeeld, een toch wel dominerend VZV waar enkele speelsters aan hun laatste optreden bezig waren en er ook flink door gewisseld werd door de afscheidnemende coach Betty Plasmeyer. Halverwege de tweede helft scoorde de thuisploeg vijf keer op rij waardoor VZV op tien doelpunten voorsprong kwam. Foreholte bleef echter een zo goed mogelijk resultaat na streven om wat zelfvertrouwen op te bouwen voor de hun nog resterende wedstijden tegen ZAP om hun Eredivisieschap te behouden.

Tegen het einde van dit niet hoogstaande maar bijzonder aantrekkelijke treffen werd er om en om gescoord alle speelsters kwamen tot scoren waar Maud Kruijer de laatste treffer voor haar rekening nam.

Eindstand 39-31.

Doelpunten: Joyce Hillen 6, Florance Kos 5, Linsey Perre 4, Djazzmin Trabelsi 4, Jane Kramer 4, Albertine Abube 4, Lotte Prak, 3 Lisanne Kolken 3, Romy Zengerink 2, Roos de Vries 2, Roos pannekeet 1, en Maud Kruijer 1.

Hierna het kon het echte feest met de afscheidsaangelegenheden losbarsten wat soms toch wel wat emoties teweeg zou brengen. Naast coach Betty Plasmeyer namen er nog vijf speelster om uiteenlopende reden van de VZV selectie afscheid en van hun trouwe fans waarvoor ze deze opzienbarende prestaties hebben weten te behalen. Van de speelster waren het Linsey Perre, Joyce Hillen, Roos Pannekeet, Romy Zengerink en de keepster Monique de Wit die afscheid namen.

Een gevoelige aderlating waar de nieuwe trainer Rolf Schulte een passende maar niet overkomelijke oplossing moet zien te vinden voor het volgend seizoen.