Man uit Hippolytushoef krijgt werkstraf voor mishandelen vrouw en dochter

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HIPPOLYTUSHOEF – ,,Het klopt allemaal niet wat er wordt gezegd, maar ik heb wel mijn excuses aangeboden aan mijn gezin. Ik heb niemand mishandeld.” Dat zei de 47-jarige Mustafa J. uit Hippolytushoef woensdag bij de politierechter in Alkmaar. Hij kreeg 60 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken voor het mishandelen van zijn vrouw en zijn dochter van vijftien jaar oud. De eis was hetzelfde als de straf.

,,Als dingen u niet zinnen dan slaat en trapt u er maar op los. Dat kan echt niet”, vond de politierechter. Ook de officier van justitie vond het ernstig dat de man zijn vrouw en dochter had mishandeld. Inmiddels is het echtpaar gescheiden.

De slachtoffers gingen in januari vorig jaar naar de politie om aangifte te doen van de mishandelingen. Het meisje had toen blauwe ogen en haar neus was stuk. Ze vertelde dat haar vader haar telefoon had afgepakt en erachter kwam dat ze berichten aan jongens had gestuurd. Daardoor zou hij woedend zijn geworden en haar tot bloedens toe hebben geslagen. Ze had gesmeekt of hij alsjeblieft op wilde houden.

Ook haar moeder werd mishandeld. Ze kreeg hete koffie over haar handen. Meerdere keren had de man zijn vrouw en dochter toegetakeld door hen te slaan, trappen en schoppen. Er lagen medische verklaringen van de huisarts en de moeder en de dochter bevestigden elkaars verhalen over wat er was voorgevallen. Het meisje zei ook dat ze een keer met een riem was geslagen door haar vader en in haar gezicht was getrapt. Ook toen was de aanleiding contacten met jongens.

De rechter gaf de man als tip mee om zijn kinderen wat vrijer te laten. ,,Ze moeten zich kunnen ontwikkelen tot volwassen mensen. Als u ze beknot, dan loopt u het risico dat u het contact met hen verliest. Dat kan nooit de bedoeling zijn.”

De tienerdochter trok haar aanvankelijke verklaring over wat er was gebeurd in per brief aan de rechtbank. Ze schreef dat het niet klopte wat ze had gezegd over de mishandelingen en dat ze dit uit boosheid had gedaan. Maar de rechter en de officier namen haar verklaringen bij de politie wel degelijk mee voor het bewijs in de zaak.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category