2°C | Amsterdam

Manon Langerak gaat voor carriëre bij de marine

REGIONIEUW – Na acht weken training mag Manon Langerak uit Julianadorp zich eindelijk een matroos noemen. Ze is één van de 62 mannen en vrouwen die de training afronden. Afgelopen woensdag mocht ze haar familie en vrienden weer in haar armen sluiten. “Ik ben helemaal kapot!”
Acht weken geleden begon zij samen met zo’n 90 ‘klasgenoten’ aan de opleiding voor de Marine. Gisterochtend gingen ze de laatste maar ook zwaarste 24 uur van de training in. Roeien, rennen, zware bepakking en maar weinig slapen moet de groep samensmeden tot een hechte eenheid.
“We moesten vannacht veel wachtlopen. Snel weer klaar staan in volledig tenue. Als we een uur geslapen hebben, is het veel”, vertelt Manon.
Elk jaar zijn er vijf van dit soort lichtingen. Er vallen altijd wel een paar mensen af. De groep die vanmorgen vanaf de Helderse Vallei richting Fort Erfprins liep, bestond nog uit 62 mannen en vrouwen. Zij belandden uiteindelijk allemaal op de binnenplaats van het Fort voor de Barettenparade.
Baret
Tijdens de training droegen zij een gewone pet. Nu zij de opleiding hebben afgerond mogen ze de baret van de Koninklijke Marine dragen. “Ik ben super trots op mezelf dat ik het allemaal volgehouden heb”, vertelt Manon.
Familie en vrienden feliciteren de nieuwe matrozen van de Marine. Het samenzijn is van korte duur. Na een kop koffie en een plak cake moeten ze weer aan de slag. Al het materiaal van de oefening moet weer schoon de kast in.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.