2°C | Amsterdam

Minste coronabesmettingen in Noord-Holland-Noord, maar de GGD blijft waakzaam

HOLLANDS KROON – Sinds deze week behoort de regio Noord-Holland-Noord tot het gebied waar het laagst aantal coronabesmettingen per 100.000 inwoners van Nederland wordt geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers die deze week door het RIVM bekend zijn gemaakt. In de rangschikking van alle GGD-regio’s in ons land neemt Noord-Holland Noord de laatste plaats in. In de afgelopen week (20 tot 26 mei) komt deze regio op 84 besmettingen per 100.000 inwoners. In de regio Limburg-Noord is het aantal besmettingen op dit moment het hoogst (201 per 100.000 inwoners). Het landelijk gemiddelde staat op 135 besmettingen per 100.000 inwoners.

Rond de jaarwisseling en enkele maanden die daarna volgden, was het werkgebied van GGD Holland Noorden wekenlang koploper in Nederland als het ging om het aantal besmettingen. Het slechtste weekgemiddelde was in de week van 22 december. Er werden toen in één week 510 besmettingen per 100.000 inwoners geconstateerd, wat neerkomt op 3.400 besmettingen,” vertelt Harry Katstra, woordvoerder GGD aan de redactie.

GGD Hollands Noorden noemt de recente cijfers bemoedigend. “Wel benadrukt de gezondheidsorganisatie dat het virus blijft rondgaan. Dat nu de zuidelijke regio’s meer worden getroffen, wil niet zeggen dat de kans een nieuwe golf aan besmettingen in onze regio onmogelijk is. Daarom blijft het voor de inwoners belangrijk zich aan de maatregelen van het kabinet te houden,” aldus Katstra

Wat ook helpt is dat steeds meer mensen zich laten vaccineren. Inmiddels zijn in Noord-Holland Noord  bijna 167.000 inwoners die minimaal 1 vaccinatie hebben gekregen via de GGD. Het werkelijke aantal ligt hoger omdat ook ziekenhuizen, verpleeghuizen en huisartsen groepen inwoners hebben gevaccineerd. De komende weken wordt het aantal vaccinaties op de GGD-vaccinatielocaties opgeschroefd. In totaal komen in Noord-Holland-Noord 535.000 inwoners van 18 jaar en ouder voor een vaccinatie in aanmerking.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.