2°C | Amsterdam

Mobicar nu ook in Anna Paulowna, in ’t Veld, Den Oever en Middenmeer

HOLLANDS KROON – De mobikar bij mobipunten in Hollands Kroon is op 15 juni officieel in gebruik genomen door wethouder Theo Meskers. De kar komt te staan bij het station in Anna Paulowna, in ’t Veld, Den Oever en Middenmeer en bij iedere locatie twee keer in de week. De mobikar is vooralsnog een proef, die loopt tot en met oktober. Mocht het initiatief onder meer financieel haalbaar zijn, dan wordt het voortgezet.

Het initiatief voor de mobikar is voortgekomen uit een enquête die dit voorjaar is gehouden onder inwoners van de gemeenten Den Helder, Hollands Kroon en Schagen. Uit die peiling bleek dat mensen de extra diensten een waardevolle toevoeging vinden aan een mobipunt.

Bij de mobikar kunnen klanten een kop koffie of thee verkrijgen en een versnapering. Daarnaast worden lokale producten van boeren verkocht. Denk hierbij bijvoorbeeld aan kaas, eieren, jam en honing, maar ook binnenkort seizoensproducten als wortelen, knolselderij en bloemen. Daarnaast is het een informatiepunt voor de mobipunten. Mensen kunnen er meer te weten komen over het gebruik maken van deelauto’s, deelfietsen en vervoer op afroep. Dat zijn bijvoorbeeld de elektrische fietsen van Delivery Bike. Bovendien wassen medewerkers van Pro bedrijven auto’s naast de mobikraam op duurzame wijze en verzenden zij ingeleverde pakketstukken.

‘Trappelen’

De organisatie achter de mobipunten verzorgt de diensten met Pro bedrijven, agrariërs en aanbieders van deelmobiliteit. De mobikar zelf wordt uitgebaat door Tirso Dieleman. De ondernemer is betrokken geraakt bij de plannen, naar aanleiding van eerdere berichtgeving over het concept, en stond te trappelen om een start te maken. Tirso Dieleman: “Ik had al een plan om een karakteristieke mobiele koffiekar te bouwen en op verschillende plaatsen met mijn enthousiasme en passie koffie te verkopen. Toen de samenwerking met de mobipunten op mijn pad kwam, was het plaatje rond. Vanuit de koffiekar schenken we niet alleen koffie, maar ook thee en fris. Daarnaast verkopen we ijsjes en kunnen klanten iets lekkers bij het drinken krijgen.”

Uitbreiding in Schagen

Het aantal mobipunten breidt 15 juni ook uit naar 14. Op die dag wordt namelijk bij het gemeentehuis in Schagen een mobipunt in gebruik  genomen, met twee deelauto’s en drie deelfietsen. De deelauto’s kunnen zowel door gemeentemedewerkers als inwoners gebruikt worden. In Schagen staan nu in totaal vier deelauto’s.

De locaties en tijden van de mobikar:

  • Station Anna Paulowna: Maandag en donderdag: 7.00 – 10.00 uur
  • ’t Veld (Rijdersstraat): Maandag en donderdag: 11.00 – 14.00 uur
  • Busstation Den Oever: Dinsdag en vrijdag: 7.00 – 10.00 uur
  • Middenmeer (Kruispunt Brugstraat/Verlengde Breestraat): Dinsdag en vrijdag: 11.00 – 14.00 uur

Over mobipunten

Mobipunten zijn ontstaan uit een initiatief van regionaal samenwerkingsverband De Kop Werkt! om de bereikbaarheid en leefbaarheid in de regio op peil te houden. De punten staan veelal in de buurt van openbaar vervoer. Kijk voor meer informatie op www.mobipunt.net, ook voor deelname aan de prijsvraag. 

De Kop Werkt!

De Kop Werkt! is het regionaal stimuleringsprogramma van de vier Kopgemeenten Texel, Den Helder, Hollands Kroon en Schagen en de provincie Noord-Holland. Wij werken samen aan een toekomstbestendige regio. Dat doen wij door continu kansen te benutten die de kracht van de regio versterken. Daarbij gaat het om de ontwikkeling van havens, agribusiness, energiesector, toerisme, bereikbaarheid en leefomgeving.

op de foto ontvangt de wethouder bloemen van Sanne van den Handel, wiens lokale producten bij de mobikar worden verkocht.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.