Ondanks smeltende ijskappen weet Z.A.P JO19-1 niet te winnen

BREEZAND – De aarde wordt steeds warmer zodat de ijskappen smelten, de waterstand hoger wordt terwijl het minder regent is iets om ons toch wel zorgen te maken.  Dat we allemaal, wel of niet verplicht, proberen zo milieu vriendelijk te leven is kennelijk een druppel op een gloeiende plaat. Toch helpt het omdat je toch ergens moet beginnen. Dat de kolencentrales gaan sluiten, we elektrisch gaan rijden is aan de andere kant van de wereld niet bekend. Daar is een man aan de macht die alleen maar denkt aan zich zelf en denkt dat alleen maar hoeft te zorgen dat de lucht boven Amerika schoon hoeft te zijn. Mede daarom heeft Trump het Parijsakkoord eenzijdig opgezegd. Het akkoord was gesloten tijdens de klimaatconferentie van Parijs in 2015. Hoeveel de temperatuur nog gaat stijgen is onbekend maar dat we onze stinkende best moeten doen de aarde niet te laten opwarmen staat als een paal boven water. Warm is lekker maar uiteindelijk koop te er niks voor…

Een verslag van: Frank (de) B.

Op een gure zondag in november, de 25e,  was Purmerend de tegen stander (weet je nog…?). De warming up was rommelig maar dat gold ook voor de tegenstander. Omdat de wedstrijden op de Purmerse velden kort op elkaar afgestemd waren was er geen ruimte voor een warming up op het veld waarop we moesten spelen. Dat we gewaarschuwd waren was duidelijk…

Zonder de zieke Rens, de geblesseerde Jim en de op het laatste moment afgehaakte Quint startte Bram (L) in de basis wat zijn 2e wedstrijd van het weekend zou worden. Of we er klaar voor waren? Nou niet dus… de 1e helft werden we redelijk weg gespeeld omdat we niet in staat waren te schuiven of te kantelen van links naar rechts visa versa. Dat betekende dat we in de 1e helft met 3-0 achter kwamen. Het vreemde was dat het niet zo voelde en dat ZAP bleef proberen te voetballen en de koppies niet lieten hangen. Dat zorgde er voor dat we de rust met 3-1 ingingen. Max, die bij vlagen laat zien op de weg terug te zijn, gaf de bal vanaf links voor en zette daarmee Jari voor de keeper. Tja Jari voor de keeper…… hij rondde bekwaam af en maakte dus de 3-1.

De 2e helft kwamen we goed uit de startblokken. Er vielen in de rust stevige woorden die uiteindelijk goed werden opgepakt dat resulteerde in een goede 2e helft. ZAP liet zien dat er met hard werken, voor elkaar wat over hebben en geloof in eigen kunnen en het idee hebben dat Purmerend niet onverslaanbaar was. De wedstrijd werd wat grimmiger omdat Purmerend niet van plan was zich in de houden. Haalden door zonder dat de bal ook haalbaar of bereikbaar was. Dit leverde veel pijntjes en blauwe plekken op.  Dat werd toch geen excuus voor ZAP en bleef gaan voor een goed resultaat. Het werd 3-2. Bram (B) veroverde de bal op het middenveld, wurmde zich tussen 2 tegenstanders door en gaf een mooie pass op Max. Max liet zien dat hij het scoren niet was verleerd en school de toch niet makkelijk 3-2 binnen. Dat het smaakte naar meer lieten we zien en ZAP nam risico’s om de 3-3 te forceren. Dat Purmerend kansen kreeg was duidelijk het gevolg van het genomen risico.  Meerdere malen stond Toon een tegentreffer in de weg, soms geholpen door spelers die op de lijn stonden. Ongeveer 15 minuten voor tijd moesten we verder met 10 man omdat de ijverige Joris zijn 2e gele kaart had ontvangen. Het wedstrijdbeeld veranderde er niet door en ZAP ging door waar het was gebleven voor de rode kaart.  In de extra tijd verscheen Jari door een steekpass alleen voor de keeper. De kans was moeilijk maar Jari deed alles goed. De uitlopende keeper werd verrast omdat Jari de bal meteen nam en de verre hoek van het verlate doel op zocht.  De bal werd voor het lege doel door een mee sprintende verdediger weggehaald waardoor een “duits” gelijkspel niet tot stand kwam en de eindstand 3-2 bleef.

In de kleedkamer heerste min of meer opluchting kennelijk omdat we een goede 2e helft speelden. We kunnen het dus niet alleen op de training. Dat we van de laatste 10 minuten het goede spel uitbouwen naar een gehele 2e helft geeft vettrouwen. We waren dus dicht bij een punt tegen een behoorlijk hoger staande tegenstander.  We worden steeds warmer en dat heeft niks met het milieu te maken.