2°C | Amsterdam

Oude kleding trekt veel bezoekers

REGIONIEUWS – Bezoekers van het museum Kaap Skil op Texel konden vandaag voor het laatst keer de bijzondere zeventiende-eeuwse japon bezichtigen die daar tentoon staat gesteld. De japon werd in 2014 gevonden in een gezonken schip voor de kust van Texel dat dateert uit de Gouden Eeuw.
Twee uur voor openingstijd stonden de eerste mensen vanochtend al in de rij voor het museum. “Ik kom speciaal voor de jurk”, zegt een van de bezoekers. “Hij is prachtig!”, meldt NH.
Volgens Corinne Hordijk, museummanager, heeft de tentoonstelling van de jurk en de andere schatten die in het scheepswrak zijn gevonden het museum geen windeieren gelegd. “Naast een hoop media-aandacht zijn er zo’n elfduizend bezoekers extra gekomen om de japon zelf te komen bekijken.”
De komende tijd gaat de japon naar het huis van Hilde in Castricum voor verder onderzoek. “We kunnen hem voorlopig niet meer zien”, aldus Hordijk. “Dat gaat waarschijnlijk jaren duren en dan komt hij terug hier in in Kaap Skil.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.