HOLLANDS KROON – Dat blijkt uit onderzoek van marktonderzoeker GFK die onderzoek heeft gedaan naar de prijs van onze dagelijkse boodschappen. Daaruit kwam naar voren dat vooral bier en de producten voor persoonlijke verzorging duurder zijn geworden.

Opvallend is ook de stijging van ingeblikte voedsel dat samen met bier en verzorgingsproducten ruim 5% in waarde is gestegen dit jaar.

De stijging van vlees, vis, groenten en fruit valt ten opzichte van deze drie producten dan erg mee, maar 1%. Frisdrank, brood en dierenvoeding zijn wel ewer een stuk duurder geworden ten opzichte van 2020.

Grootste veroorzaker van de sterke stijging is de sterk gestegen vraag naar landbouwproducten wat er voor gaat zorgen dat een gemiddeld huishouden op jaarbasis tot wel 400 euro meer geld kwijt is aan hun boodschappen.

Daarnaast zorgen ook de explosief gestegen energiekosten voor een flinke verhoging van de prijzen al zullen supermarkten zoveel mogelijk gaan proberen om deze zo weinig mogelijk door te berekenen in hun prijzen naar de consument.

Door de sterk gestegen prijzen neemt het kopen bij de boer weer flink toe en zit weer bijna op het niveau van tijdens de lockdown van 2020.

Previous post Weerbericht Hollands Kroon: wisselend bewolkt en een enkele bui
Next post Vergeten-groentesoep met stokbroodje knoflookboter

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.