2°C | Amsterdam

Prijs verse groenten omhoog door sterk gestegen gasprijs

HOLLANDS KROON – Waar de glastuinbouw in 2020 nog 5 tot 15 eurocent voor een kuub gas betaalde, anno oktober 2021 is dat al opgelopen naar 70 eurocent, en de stijging zet volgens deskundigen nog wel even door. Behalve de gasprijs gaat ook de prijs voor elektriciteit snel omhoog en komen er vanwege de hogere productiekosten ook nog een prijsstijging aan vanuit de toeleveranciers.

De glastuinbouw moet volgens Nieuwe Oogst dan ook alle zeilen bijzetten om de producten rendabel te houden en er voor te zorgen dat de supermarktketens niet hun producten uit het buitenland gaan halen, producten als bijvoorbeeld komkommers uit Spanje die goedkoper zijn dan die uit Nederland. Maar dat de sterk gestegen prijzen gaat worden doorberekend naar de consument is vrijwel zeker, maar het ook niet gemakkelijk om dit door te berekenen omdat volgens Nieuwe Oogst de meeste telers op de wereldmarkt opereren en zich dan uit de markt concurreren.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.