Rechter erg mild voor veelplegende Helderse winkeldievege

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Regionieuws – De politierechter van de rechtbank in Alkmaar was vandaag in een goede bui in de strafzaak tegen de 55-jarige Cynthia K. uit Den Helder.  K. heeft al meerdere veroordelingen achter haar naam staan voor winkeldiefstallen en op 15 februari van dit jaar heeft zijn weer 2 winkeldiefstallen gepleegd.
Het Openbaar Ministerie beschuldigd de vrouw van winkeldiefstal in de Albert Heijn en de Big Bazaar in Den Helder. De vrouw geeft volmondig toe dat zij in de Big Bazaar een paar goederen niet heeft afgerekend, ‘maar een groot deel heb ik wel betaald,’ zei de vrouw tegen de rechter.
Het Openbaar Ministerie wil daarom ook de voorwaarlijke straf van 1 week hechtenis het liefst tot uitvoer zien worden gebracht, maar gezien de prive-omstandigheden van de vrouw wil de Officier van Justitie daarvoor een werkstraf van 40 uur voor in de plaats zien, daarboven op wil de Officier van Justitie 2 maanden voorwaarlijke celstraf met een proeftijd van 2 jaar. Ook eiste de Officier van Justitie dat de vrouw onder behandeling bij de reclassering komt te staan en dat zij ook een meldplicht krijgt bij de reclassering en mee moet werken aan wat de reclassering opdraagt.
De rechter ging deels mee met het Openbaar Ministerie, zij veroordeelde de vrouw tot een werkstraf van 40 uur ipv de week hechtenis die er nog open stond, voor de 2 nieuwe feiten krijgt de vrouw een voorwaarlijke celstraf van 4 weken met een proeftijd van 2 jaar en moet zij zich binnen 5 dagen bij de reclassering voor een behandelingstraject en heeft zij een meldplicht opgelegd gekregen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category