Scheepvaart kan wekenlang geen gebruik maken van de Lorentzsluizen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Den Oever – Van vandaag tot en met 1 mei zijn de Lorentzsluizen van de Afsluitdijk dicht voor grootscheeps onderhoud. Dat meldt Rijkswaterstaat op haar website.
De Lorentzsluizen, aan de Frieslandkant van de Afsluitdijk, krijgen een nieuw bedieningssysteem, schrijftRijkswaterstaat. Doel van het onderhoud is het verhogen van de veiligheid en het voorkomen van storingen, waar de sluizen de laatste tijd regelmatig door geplaagd zijn. 
Het onderhoud aan de sluizen heeft als gevolg dat het scheepvaartverkeer alleen van en naar het IJsselmeer kan varen via de Stevinsluizen aan de Noord-Hollandkant van de dijk. Zowel beroeps- als recreatievaart moet rekening houden met een langere vaar- en wachttijd.
Lees ook: Minister zet 24/7 een monteur paraat op de Afsluitdijk
Ook weggebruikers kunnen hinder ondervinden door het onderhoud: tussen 11 en 15 april wordt het verkeer over één brug geleid en is er in elke richting maar één rijstrook beschikbaar. De extra reistijd is maximaal 10 minuten. 
Tussen 5 september en 16 oktober worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd bij het Stevinsluizencomplex. In 2018 wordt de Afsluitdijk zelf versterkt. 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category