2°C | Amsterdam

Scheepvaart kan wekenlang geen gebruik maken van de Lorentzsluizen

Den Oever – Van vandaag tot en met 1 mei zijn de Lorentzsluizen van de Afsluitdijk dicht voor grootscheeps onderhoud. Dat meldt Rijkswaterstaat op haar website.
De Lorentzsluizen, aan de Frieslandkant van de Afsluitdijk, krijgen een nieuw bedieningssysteem, schrijftRijkswaterstaat. Doel van het onderhoud is het verhogen van de veiligheid en het voorkomen van storingen, waar de sluizen de laatste tijd regelmatig door geplaagd zijn. 
Het onderhoud aan de sluizen heeft als gevolg dat het scheepvaartverkeer alleen van en naar het IJsselmeer kan varen via de Stevinsluizen aan de Noord-Hollandkant van de dijk. Zowel beroeps- als recreatievaart moet rekening houden met een langere vaar- en wachttijd.
Lees ook: Minister zet 24/7 een monteur paraat op de Afsluitdijk
Ook weggebruikers kunnen hinder ondervinden door het onderhoud: tussen 11 en 15 april wordt het verkeer over één brug geleid en is er in elke richting maar één rijstrook beschikbaar. De extra reistijd is maximaal 10 minuten. 
Tussen 5 september en 16 oktober worden dezelfde werkzaamheden uitgevoerd bij het Stevinsluizencomplex. In 2018 wordt de Afsluitdijk zelf versterkt. 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.