Op de foto: De sloten worden geschouwd in Zijdewind (Foto: Theo Moras)

HOLLANDS KROON – Dorpen in de Gemeente Hollands Kroon na de najaar schouw eindelijk weer een beetje toonbaar met een cirkelmaaier en een veegwagen van HVC Groep wordt de hand gelegd om het laatste struweel te verwijderen. De najaarsschouw is de grootste schouw van het jaar. Vanaf de derde maandag in oktober controleert het Hoogheemraadschap of de sloten in Hollands Noorderkwartier voldoende zijn onderhouden.

Zo werkt het

In feite moet u de sloot gedurende het hele jaar onderhouden. Uiterlijk vóór de derde maandag in oktober moet de sloot op orde zijn. Op die dag gaan namelijk de schouwmeesters op pad. Zij controleren:

  • of de sloot voldoet aan het minimale doorstroomprofiel;
  • of de aan- en afvoer van het water niet belemmerd wordt door waterplanten zoals riet en gras of door de begroeiing op de slootkanten;
  • of de kunstwerken (zoals duikers, bruggen, keerschotten en dammen) voldoende schoon zijn gemaakt en in goede staat verkeren;
  • en of er geen bomen, planten of takken over of in de sloot hangen.

Als de sloot onvoldoende schoon is, ontvangt u een bestuursdwangbeschikking. U heeft dan drie weken de tijd de sloot alsnog op orde te krijgen. Vanaf die datum controleren de schouwmeesters opnieuw. Als de sloot dan nog niet voldoet gaat de gebiedsbeheerder met u in gesprek om nog een laatste termijn te geven. Mocht het na deze termijn nog niet gedaan zijn, dan laat HHNK de werkzaamheden op uw kosten uitvoeren. Hierbij worden extra kosten in rekening gebracht.

Previous post Dijklander Ziekenhuis deelt uit: Groente en fruit van lokale telers
Next post Weerbericht Hollands Kroon: Bewolkt en vooral in de ochtend regen

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.