Sneller kans op bijzondere bijstand Hollands Kroon

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – De gemeente Hollands Kroon heeft de regels aangepast voor inwoners die een beroep doen op de bijzondere bijstand.
Bijzondere bijstand kan aangevraagd worden voor een vergoeding in de schoonmaakondersteuning en bij bijzondere zorgkosten. Nieuw is dat het vermogen in de eigen woning niet meer wordt meegenomen om de hoogte van de bijzondere bijstand te bepalen. Dit betekent dat meer inwoners in aanmerking komen voor bijzondere bijstand. Ook is de vergoeding per uur voor schoonmaakondersteuning verhoogd naar maximaal € 16,– per uur. De nieuwe regelgeving gaat in per 1 januari 2016.

De hoogte van de vergoeding

De vergoeding per uur is verhoogd naar maximaal € 16 per uur. Betaalt u minder dan € 16,– per uur, dan wordt dit bedrag vergoed. Betaalt u meer dan € 16,– per uur, dan komt het meerdere voor eigen rekening. Door deze verhoging zijn er voor inwoners meer mogelijkheden om hulp te vinden en regelen.

Hulp bij aanvragen bijzondere bijstand

Alle inwoners die schoonmaakondersteuning nu zelf regelen komen – afhankelijk van hun inkomen – in aanmerking voor bijzondere bijstand. Binnenkort nemen wij contact op met inwoners die volgens onze gegevens zelf de schoonmaakondersteuning moeten regelen. Met hen wordt de mogelijkheid van bijzondere bijstand besproken en ook of zij hulp nodig hebben bij het aanvragen hiervan.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category