2°C | Amsterdam

Succes verliest laatste uitwedstijd van dit seizoen


HIPPOLYTUSHOEF – Op het zonovergoten complex van Hollandia T speelde Succes zijn laatste uitwedstrijd van het seizoen. Tegen de kersverse kampioen viel er voor Succes nog wel iets te halen. De vierde plek of een goede klassering in de derde periode bood vooraf kansen om nog deel te mogen nemen aan de nacompetitie.
Hollandia T werd voorafgaand aan de wedstrijd gehuldigd door Succes. Aanvoerder Jeroen Metselaar bood namens Succes een prachtige bos bloemen aan en dat gebaar werd gewaardeerd. Het schitterende veld van Hollandia T zou een opmaat moeten zijn voor een leuke pot voetbal, maar beide ploegen lieten de eerste helft weinig zien.

Ideale opstelling

Succes-trainer Jan Loew was niet voor het eerst dit seizoen genoopt tot het wijzigen van zijn ideale opstelling. Door blessures en schorsingen mistte Succes vijf spelers en Hollandia T trad aan met een zo goed als complete selectie. Het eerste kwartier was het aftasten voor beide ploegen. Een listig schot van Bart de Kleine vanuit de linkerhoek was het enige gevaarlijke moment tot dan toe.
Het eerste wapenfeit van Hollandia T kwam van de voet van Job Masteling. Zijn poeier van dertig meter werd keurig gekeerd door Martijn Lont. Na ruim twintig minuten legde de enigszins warrig en dominant fluitende leidsman de bal op twintig meter van het doel van Martijn Lont. De makkelijk toegekende vrije trap van Koen Hollenberg verraste de doelman en vloog in de verre hoek binnen.

Geluk

Hollandia leek ontwaakt na deze goal en ging direct op zoek naar meer. Kansen op de 2-0 waren er zeker, maar Succes mocht van geluk spreken dat keeper Lont telkens op de goede plek stond. Succes zette af en toe ietwat aan, maar van grote kansen was geen enkele sprake. Totdat vlak voor rust Bart de Kleine de bal op de middellijn van Jeroen Norder aangespeeld kreeg. Hij passeerde vijf man en schoot vanaf twintig meter rakelings langs de kruising.
Het tweede bedrijf kende geen ander spelbeeld. Hollandia was de iets betere ploeg, maar hoefde niet en Succes was onmachtig en er lukte bar weinig. Een lange trap van Lont werd gedragen door de wind en de snelle Bart de Kleine kwam net een centimeter te kort om voor gevaar te zorgen.

Strafschop

Na een uur voetballen begon Succes wat beter te voetballen en dat resulteerde niet veel later in de gelijkmaker. De voor Nordin Elaazize ingevallen Henk-Jan Foekema kreeg via Stan de Koning en Jeroen Metselaar de bal en sneed vanaf links het strafschopgebied in, werd gehaakt en scheidsrechter van Aanholt legde de bal terecht op de stip. Jeroen Metselaar schoot onberispelijk binnen.
En opeens kantelde de wedstrijd. Succes werd beter, ging op zoek naar de 1-2, maar kreeg na een kans van Bart de Kleine een counter om de oren. Lars Verfaille werd eenvoudig aan de kant gezet en de voorzet van Mats Dorenbos was op maat. Geheel vrijstaand kopte Thomas Driesse raak. 2-1.

Beginnersfout

Niet veel later beging Hollandia een beginnersfout om door het midden uit te verdedigen. De bal belandde prompt voor de voeten van Jeroen Norder en deze pakte het cadeautje koel uit. 2-2. In de slotfase wilde Succes nog wel strijden voor de volle buit, maar kreeg vlak voor tijd geen loon naar werken. Een corner werd schitterend ingekopt door aanvoerder Danny Burger en Rick Jansma kon net niet voorkomen dat de bal in de kruising vloog. 3-2.
Een wedstrijd waar op basis van de tweede helft iets meer in had gezeten, maar uiteindelijk de kampioen zijn klasse op beslissende momenten liet zien. Volgende week om 14:00 uur de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Nieuwe-Niedorp.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.