Sybrand Buma(CDA) op werkbezoek in Hollands Kroon.

Hollands Kroon – Op vrijdagmiddag 19 februari was Sybrand Buma op uitnodiging van CDA Hollands Kroon op werkbezoek in Hollands Kroon. Ook fractievoorzitter Heleen Keur van de Provinciale Staten van het CDA was aanwezig. Verder waren er leden van het CDA bestuur, de campagnecommissie, raadsleden en de LTO aanwezig. Op het programma stonden een 2-tal bezoeken. Allereerste een werkbezoek aan bloembollenbedrijf Triflor in Oude Niedorp.
Tekst: Hans van Tongerlo
Onder leiding van een zeer enthousiaste (mede ) directeur Eric van Dam werd allereerst een uitleg gegeven over het ontstaan van het bedrijf (1965) met vestigingen in Frankrijk en Nieuw Zeeland. Na de uitleg volgde een rondleiding door het bedrijf waar per jaar zo’n 25 miljoen tulpen in broei getrokken worden. Vanaf het planten tot en met het bossen van de tulpen kon worden getoond. Op het moment van het bezoek was het erg druk want de bossen tulpen moesten worden klaar gemaakt voor 8 maart, de internationale vrouwendag waarbij vooral in Oost Europa de vrouwen een bosje bloemen krijgen. Sybrand toonde grote interesse in de gang van zaken en vroeg honderd uit. Na afloop ging Buma naar huis met een grote bos tulpen van allerlei soorten en kleuren. Als dank voor het bezoek en de gastvrijheid overhandigde Cees van Noorloos aan mededirecteur Judith van Dam een handbalbal voor VZV-handbal waarmee Triflor nauwe banden heeft.
Na dit bezoek ging het gezelschap naar de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Daar hield de voorzitter van de Stichting Cultuurschuur , Rein Koolen een inleiding over het ontstaan van de Wieringermeer en van de Cultuurschuur. Een succesvolle formule (Stichting) waar inmiddels ruim 30 verengingen en instanties gebruik maken van één of meerdere ruimtes van het voormalige gemeentehuis van de Wieringermeer. Hierbij zijn vele vrijwilligers noodzakelijk om het geheel ook financieel goed te laten werken.
Het verhaal over de Wieringermeer en de Cultuurschuur kwam Sybrand niet helemaal vreemd over want zijn partner is afkomstig uit Middenmeer en daar komt hij dan ook regelmatig bij familie op bezoek. Behalve over de cultuurschuur konden de aanwezigen ook vragen stellen aan Buma over de Haagse politiek. Daar werd dan ook gebruik van gemaakt door de aanwezigen en er waren vragen over de Zorg, het referendum over Oekraïne, over asielzoekers en het vluchtelingen probleem en over de flexwet. De standpunten van het CDA werden hier uitvoerig toegelicht door de fractieleider van het landelijke CDA. Als afsluiting van het bezoek kreeg het gezelschap nog een rondleiding door het gebouw en werden de aanwezige vrijwilligers verrast met een bos bloemen, beschikbaar gesteld door voorzitter Peter Ruiter.
Al met al een leerzame middag voor de aanwezigen en complimenten voor de organisatie door de campagnecommissie met aan het hoofd Kees van Noorloos.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs