2°C | Amsterdam

Sybrand Buma(CDA) op werkbezoek in Hollands Kroon.

Hollands Kroon – Op vrijdagmiddag 19 februari was Sybrand Buma op uitnodiging van CDA Hollands Kroon op werkbezoek in Hollands Kroon. Ook fractievoorzitter Heleen Keur van de Provinciale Staten van het CDA was aanwezig. Verder waren er leden van het CDA bestuur, de campagnecommissie, raadsleden en de LTO aanwezig. Op het programma stonden een 2-tal bezoeken. Allereerste een werkbezoek aan bloembollenbedrijf Triflor in Oude Niedorp.
Tekst: Hans van Tongerlo
Onder leiding van een zeer enthousiaste (mede ) directeur Eric van Dam werd allereerst een uitleg gegeven over het ontstaan van het bedrijf (1965) met vestigingen in Frankrijk en Nieuw Zeeland. Na de uitleg volgde een rondleiding door het bedrijf waar per jaar zo’n 25 miljoen tulpen in broei getrokken worden. Vanaf het planten tot en met het bossen van de tulpen kon worden getoond. Op het moment van het bezoek was het erg druk want de bossen tulpen moesten worden klaar gemaakt voor 8 maart, de internationale vrouwendag waarbij vooral in Oost Europa de vrouwen een bosje bloemen krijgen. Sybrand toonde grote interesse in de gang van zaken en vroeg honderd uit. Na afloop ging Buma naar huis met een grote bos tulpen van allerlei soorten en kleuren. Als dank voor het bezoek en de gastvrijheid overhandigde Cees van Noorloos aan mededirecteur Judith van Dam een handbalbal voor VZV-handbal waarmee Triflor nauwe banden heeft.
Na dit bezoek ging het gezelschap naar de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Daar hield de voorzitter van de Stichting Cultuurschuur , Rein Koolen een inleiding over het ontstaan van de Wieringermeer en van de Cultuurschuur. Een succesvolle formule (Stichting) waar inmiddels ruim 30 verengingen en instanties gebruik maken van één of meerdere ruimtes van het voormalige gemeentehuis van de Wieringermeer. Hierbij zijn vele vrijwilligers noodzakelijk om het geheel ook financieel goed te laten werken.
Het verhaal over de Wieringermeer en de Cultuurschuur kwam Sybrand niet helemaal vreemd over want zijn partner is afkomstig uit Middenmeer en daar komt hij dan ook regelmatig bij familie op bezoek. Behalve over de cultuurschuur konden de aanwezigen ook vragen stellen aan Buma over de Haagse politiek. Daar werd dan ook gebruik van gemaakt door de aanwezigen en er waren vragen over de Zorg, het referendum over Oekraïne, over asielzoekers en het vluchtelingen probleem en over de flexwet. De standpunten van het CDA werden hier uitvoerig toegelicht door de fractieleider van het landelijke CDA. Als afsluiting van het bezoek kreeg het gezelschap nog een rondleiding door het gebouw en werden de aanwezige vrijwilligers verrast met een bos bloemen, beschikbaar gesteld door voorzitter Peter Ruiter.
Al met al een leerzame middag voor de aanwezigen en complimenten voor de organisatie door de campagnecommissie met aan het hoofd Kees van Noorloos.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.