Tuig maakt buurt Den Helder onveilig

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

DEN HELDER – De Jeruzalembuurt in Den Helder wordt al zeker een maand geteisterd door vandalen. Brandstichting, inbraken en vernielingen lijken aan de orde van de dag. Afgelopen weekeinde brandde er nog een auto volledig uit.
Sientje de Vries was er niet toen het gebeurde, maar trof bij thuiskomst de uitgebrande auto voor haar huis aan. “Ze hadden hem al geblust en mijn hek was helemaal verbrand.”
Pyromaan
De politie vermoedt dat hangjongeren achter de vernielingen en brandstichtingen zitten. Bewoner Arjan Prins heeft geen idee wie de boosdoeners zijn. “Ik zou het echt niet weten. Het is normaal heel rustig hier. Het is echt de laatste maand zo’n beetje.” Hij somt op wat er allemaal gebeurd is de laatste tijd: “Al twee keer is hier een auto in de fik gestoken. En verderop is ook nog een schutting in de fik gestoken in een steeg. Dus ja, je gaat wel denken aan een pyromaan,” vertelt Prins tegen de verslaggever van NH.
Groot gat
Ook buurtbewoonster Cynthia Grasman tast volledig in het duister over wie de buurt terroriseert. “We werden zaterdag wakker en toen trof mijn man dit aan.” Ze wijst naar een groot gat in haar raam. “We hebben niets gehoord, niets gezien. Ze zijn niet binnen geweest, terwijl er een tablet op tafel lag. Ze hebben alleen maar de ruit ingegooid.”
De gemeente Den Helder laat weten dat er extra gesurveilleerd gaat worden in de wijk. Maar de buurtbewoners voelen zich steeds onveiliger. Sientje de Vries ziet het niet meer zitten: “Iedereen was altijd gewoon met elkaar en gezellig. Het is nou niets meer. Ik wil hier wel weg ja. Ik voel me hier niet meer veilig.”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category