2°C | Amsterdam

Veiligheidsregio waarschuwt voor verhoogd risisco natuurbrand

HOLLANDS KROON – Vanwege de aanhoudende droogte heeft de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord code geel afgekondigd in de noordelijke helft van de provincie. Dat houdt in dat er een verhoogd risico is op een snelle uitbreiding van een natuurbrand.
Een woordvoerder van de Veiligheidsregio bevestigt het afgekondigde alarm aan NH. De code geel geldt ook voor het Gooi.
Geen open vuur
De waarschuwing heeft tot gevolg dat je geen open vuur mag maken. Dat mag alleen op de speciale picknick- en vuurplaatsen. “Of met toestemming van de terreineigenaar op een ruim verhard of zanderige stuk ondergrond”, zo valt op Natuurbrandrisico.nl te lezen.
Er wordt opgeroepen heel voorzichtig te zijn. “Veroorzaak niet per ongeluk een natuurbrand: gooi daarom sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de bbq opgehoopt tuinafval (broei) en parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras.”
In andere delen van het land – Zeeland, Noord-Brabant, Gelderland en Overijssel – geldt code oranje. Daar is sprake van een hoog risico.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.