Voetbal: Kleine Sluis hard onderuit tegen Grasshoppers

ANNA PAULOWNA – Na de bekernederlaag vorige week bij Kolping Boys stond zaterdag de competitietopper uit tegen Grasshoppers op het programma. Omdat Jaydion een weekendje weg is en Seph ziek is, gingen we met twaalf spelers op pad. Bij winst zou de voorsprong van Kleine Sluis oplopen tot 7 punten. Ondanks de harde wind waren de omstandigheden verder prima voor een spannende wedstrijd.
De eerste 10 minuten waren nog hoopvol. Veel balbezit voor Kleine Sluis, maar nog geen doelrijpe kansen. Daarna slaat de wedstrijd om. Grasshoppers is feller, beter in de passes, veel scherper in de duels, maar vooral hebben ze de wil om kost wat kost te winnen. Halverwege de eerste helft komt de thuisploeg op 1-0. Zeker niet onverdiend , maar wel onnodig. Een schijnbaar kansloze diepe bal wordt toch binnen de lijnen gehouden en vervolgens komt de bal bij een geheel vrijstaande aanvaller, die simpel binnenschiet. Niet lang na de voorsprong krijgt Kleine Sluis, na een verkeerde terugspeelbal de enige kans van de eerste helft, maar de inzet van spits Tim gaat net voorlangs. De rust gaat in met een nog overbrugbare 1-0 achterstand.
In de rust wordt geprobeerd de juiste spirit op te wekken, maar waar dit in andere wedstrijden wel is gelukt, wordt de tweede helft vandaag dramatisch. De inzet is zeker beter dan voor de rust, maar alle spelers lijken wel een off day te hebben. Geen enkele pass komt lekker aan, en defensief vallen er overal gaten. Uiteindelijk loopt de thuisploeg uit naar een 5-0 overwinning. Ook in de tweede helft weten de bezoekers slechts één kans te creëren, maar Wouter schiet net over. Ondanks de nederlaag van vandaag staat Kleine Sluis nog steeds op de eerste plaats, maar in plaats van een riante voorsprong van 7 punten is het verschil met de nummer 2 nog maar 1 punt. Kleine Sluis heeft nog steeds alles in eigen hand, maar na 1x bekerwinst en vier competitie overwinningen op rij, zit er de laatste twee weken de klad in. Het is nu zaak om scherp te trainen en lering te trekken uit de gemaakte fouten en dan in de thuiswedstrijd op 4 november tegen Nieuwe Niedorp te laten zien dat het team veel beter kan dan wat men de laatste twee weken heeft laten zien.