Voetbal: Succes blijft ongeslagen status behouden

HIPPOLYTUSHOEF – Succes moest proberen om de ongeslagen status vast te houden tegen middenmoter Wieringerwaard. Succes kwam uitstekend uit de startblokken. Al in de 5e minuut was het raak. Jeroen Metselaar rondde een prima aanval af na aangeven van Kevin de Bruin.
Door verdedigende speelwijze van Wieringerwaard was er vooral sprake van middenveldspel. Er gebeurde daardoor weinig voor de beide doelen. Succes bleef ook na de goal verreweg de betere ploeg. Toch moest keeper Martijn Lont enige malen handelend optreden om zijn doel schoon te houden. De enige grote kans die Wieringwaard vlak voor rust creëerde redde hij keurig met de voet.
Succes kreeg nog twee enorme kansen, zo miste Jop van den Esschert voor open doel en even later kopte Kevin de Bruin maar net over. In 35ste minuut was het wel raak na een mooie passeerbeweging scoorde de Bruin de terechte 2-0
In de tweede helft ging Succes op dezelfde voet verder. De Wieringers bleven de bovenliggende partij en kregen veel mogelijkheden om de score te verhogen. Wat opvalt is dat de spitsen Van Succes het elkaar gunnen en niet voor eigen glorie gaan. Dit kan vooral in de toekomst zijn vruchten gaan afwerpen. Wieringerwaard werd toch nog gevaarlijk. In de 72ste minuut schoot Wieringerwaard kort achter elkaar twee keer snoeihard op de paal. Daarna was het weer alles Succes wat de klok sloeg.
In de 76ste minuut werd een corner van Jop van den Esschert keurig ingetikt door Kevin de Bruin (3-0). Vijf minuten voor tijd toonde de weer fitte Stan de Koning zijn kwaliteit. Hij krulde een vrije trap vanaf zeker twintig meter prachtig in de bovenhoek (4-0). Het laatste wapenfeit was voor uitblinker Toine Bugel. In het strafschopgebied passeerde hij op grandioze wijze twee man, maar alleen voor de keeper schoot hij over. Andere uitblinkers waren Jeroen Norder en verdediger Ted Jorna.
De komende weken gaat het echte werk voor Succes beginnen. Zondag a.s. gaat Succes naar mede titelkandidaat Winkel, wat samen met DWOW ook strijdt voor eerste periode.