Voetballers DWOW C2 kampioen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Spannender kon het niet worden. De laatste wedstrijd van de voorjaarscompetitie werd beslissend voor het kampioenschap van C2. De week ervoor was er een moment van teleurstelling toen na een 4-1 voorsprong de wedstrijd tegen SRC C4 alsnog kantelde en in een nederlaag eindigde (4-5). Het leek een onverwacht verlies van dure punten. De tegenstander van vandaag, Victoria O, profiteerde van die misstap en wist met een overwinning gelijk in punten te komen. DWOW had vooraf aan de laatste wedstrijd van deze voorjaarscompetitie 2016 wel de meeste kans op de titel door een beter doelgemiddelde van +15. Een gelijkspel zou genoeg zijn om de schaal in ontvangst te mogen nemen.
Verslag: Ton Korevaar
De begeleiding, coaches Rinaldo Zuidema en Arjan Kiewiet, hadden vooraf vooral gehamerd om de rust te bewaren in het team. Geen onnodig risico nemen en vooral ook verdedigend als team te fungeren. De start was prima. DWOW wist al na 5 min. op voorsprong te komen. Uit een corner van Dion Bosman kwam de bal bij aanvoerder Koen Kiewiet die vanaf de 16 mtr. de bal in het net wist te werken (1-0). Een prima start. Niet veel later was het opnieuw Bosman die goed was doorgelopen en de bal vanaf de achterlijn op de goede hoogte voor het doel wist te spelen. Een prima voorzet die door centrumspits Daan van der Giessen knap werd binnengekopt (2-0). Ondanks een beter spelend Victoria was de snelle voorsprong verder bepalend voor het wedstrijdverloop.
Het team uit Obdam creëerde geen kansen, zeker door het goed verdedigende werk van het hele team dat duidelijk een les had geleerd van de vorige week geleden nederlaag. In de 2e helft was het DWOW die de voorsprong had kunnen vergroten. Opnieuw was het Bosman die gevaarlijk bleef maar paal en lat was de oorzaak dat het nog wat langer spannend bleef.
De tijd verstreek zonder noemenswaardige hoogtepunten en Victoria O hield het ook voor gezien. Het laatste fluitsignaal van de goed fluitende scheidsrechter Nico Bruin werd met gejuich en geklap van de supporters begroet. Een prima afsluiting van een mooie tweede seizoenshelft die van beter gehalte was dan die van voor de winter.
Het team werd getraind door Rinaldo Zuidema die de laatste maanden werd vervangen door Daniël Butoyi. De tweede trainingsavond werd ingevuld door Arjen Kiewiet. Keepertrainer Patrick InderMaur hield keeper Mathijs Hofmeijer wekelijks fit en de ouders Marco Kerssens en Hans Bosman hanteerden afwisselend de grensrechtersvlag.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category