Volslagen idioot zet gasverdeelhuisje Den Helder in de fik

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIONIEUWS – Het gashuisje in de Jasmijnstraat in Den Helder dat gisteren in brand stond baart de buurtbewoners veel zorgen. Het huisje vloog in de fik nadat iemand de stapel afval ernaast in brand stak.
Eén van de buren vertelt dat het heel anders had kunnen aflopen. “Veel mensen denken dat er een elektriciteitshuisje staat, maar er staat een gasstationnetje. De boel had wel kunnen exploderen”, vertelt hij.
De brandweer was snel ter plaatse en alleen het huisje zelf raakte flink beschadigd. In het gebouw wordt het gas onder de woningen in de buurt verdeeld. Er is een gat in de deuren gebrand. Op het dak verzamelen vogels de polyesterdraden om er een nest mee te bouwen.
Geen gevaar
Volgens Henk van de Burg van de regionale brandweer was het gevaar in dit geval niet groot. Van explosiegevaar was volgens hem zeker geen sprake. “Gas en vuur is nooit een goede combinatie, maar gas kan alleen exploderen als het opgehoopt is. Nu had in het ergste geval door beschadiging van een leiding gas kunnen ontsnappen. Daardoor zou theoretisch een steekvlam kunnen ontstaan. In dat soort gevallen houden we meteen de omliggende panden nat en koel.”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category