2°C | Amsterdam

Volslagen idioot zet gasverdeelhuisje Den Helder in de fik

REGIONIEUWS – Het gashuisje in de Jasmijnstraat in Den Helder dat gisteren in brand stond baart de buurtbewoners veel zorgen. Het huisje vloog in de fik nadat iemand de stapel afval ernaast in brand stak.
Eén van de buren vertelt dat het heel anders had kunnen aflopen. “Veel mensen denken dat er een elektriciteitshuisje staat, maar er staat een gasstationnetje. De boel had wel kunnen exploderen”, vertelt hij.
De brandweer was snel ter plaatse en alleen het huisje zelf raakte flink beschadigd. In het gebouw wordt het gas onder de woningen in de buurt verdeeld. Er is een gat in de deuren gebrand. Op het dak verzamelen vogels de polyesterdraden om er een nest mee te bouwen.
Geen gevaar
Volgens Henk van de Burg van de regionale brandweer was het gevaar in dit geval niet groot. Van explosiegevaar was volgens hem zeker geen sprake. “Gas en vuur is nooit een goede combinatie, maar gas kan alleen exploderen als het opgehoopt is. Nu had in het ergste geval door beschadiging van een leiding gas kunnen ontsnappen. Daardoor zou theoretisch een steekvlam kunnen ontstaan. In dat soort gevallen houden we meteen de omliggende panden nat en koel.”

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.