2°C | Amsterdam

Vragen GroenLinks en PvdA over sluiting dieropvang Tuitjenhorn en nieuw regionaal dierencentrum

HOLLANDS KROON – Het dierenasiel in Tuitjenhorn stopt eind dit jaar omdat het pand waarin het is gehuisvest te oud is om nog verder door te kunnen gaan. De opvang van zwerfdieren is bij de wet geregeld en de gemeenten Hollands Kroon, Schagen, Langedijk, Heerhugowaard, Alkmaar en Bergen moeten zorg dragen voor een correcte opvang van deze dieren.

Sinds 2004 zou er worden onderhandeld over een nieuw regionaal dierenopvangcentrum en in 2014 leek daar eindelijk wat schot in te komen. Helaas is tot op heden nog niets gerealiseerd. Nu zou er een plan zijn voor een nieuw opvangcentrum in Bergen, waartoe de gemeentebesturen in mei een voorstel zouden krijgen voorgelegd.

Om meer duidelijkheid te krijgen hebben beide partijen nu schriftelijke vragen gesteld aan het college van Hollands Kroon:

  1. Heeft het college een voorstel ontvangen voor een nieuw regionaal dieren- opvangcentrum in Bergen? Zo ja, wanneer deelt u dat met de raad?  Zo nee, wanneer verwacht u een dergelijk voorstel?
  2. Vindt het college dat een dierenopvangcentrum aan de Kogendijk in Bergen voorziet in de behoefte van Hollands Kroon?
  3. Zijn er volgens het college alternatieve locaties –op redelijke en aanvaardbare afstand voor onze inwoners – voor een regionaal dierenopvangcentrum? Zo ja, welke? Heeft u een voorkeur?
  4. Mocht de locatie in Tuitjenhorn eind 2021 sluiten zonder dat er een volwaardig regionaal dierenopvangcentrum nabij Hollands Kroon is gerealiseerd, hoe geeft u dan invulling aan de wettelijke taak tot opvang van zwerfdieren?
  5. Welk bedrag is er in de gemeentelijke begroting opgenomen voor dierenopvang? Acht u dit voldoende voor het realiseren van een nieuwe regionale opvang? Zo nee, welk bedrag stelt u voor de begroting 2022 voor?

Het college heeft 14 dagen om te reageren op deze vragen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.