VZV toont zich volwaardige tegenstander tegen landskampioen Dalfsen.

’t VELD – Maedilon/VZV begon de wedstrijd volvertrouwen na de knappe prestatie in de bekerwedstrijd van woensdag tegen de huidige landskampioen Dalfsen. Wist VZV in die ontmoeting in de beginfase brutaal een 2-0 voorsprong te nemen, was dat deze wedstrijd in de kampioenspoule niet het geval en wist Dalfsen al snel een 0-3 voorsprong te nemen. Het ontbrak de thuisploeg aan wat geluk en scherpte al wist Jane Kramer met een hardschot in de rechterbovenhoek na 5 min. het eerste VZV doelpunt aan te tekenen. Ook de tweede treffer was van Kramer maar Dalfsen had nu 10 min. toch al een ruime 2-9 voorsprong genomen omdat VZV de kansen maar niet wist te benutten.
Een achterstand van zeven doelpunten des te opvallender was het verdere verloop van deze wedstrijd, 24-31 bij het laatste fluitsignaal wat betekende dat het steeds beter presterende VZV op de eerste 10 min. na zelf geheel gelijkwaardig was aan het grote Dalfsen van trainer/coach Peter Portengen.
Halverwege de eerste helft was de stand door 3 snelle doelpunten van Dalfsen kort na elkaar 4-12 door tegentreffers van Joyce Hillen en Kim Jimmink, waarna de goed spelende Jane Kramer met haar derde treffer de 5-12 aantekende. Het team van trainer/coach Betty Plasmeyer begon wel steeds meer vat op de wedstrijd te krijgen en wist in het verdere verloop van de eerste helft gelijke tred te houden en was Joyce Hillen in die fase trefzeker met drie doelpunten 10-17. Enkele minuten voor het rust signaal een snelle uitbraak van VZV waarbij Selina Bruin met een briljante actie door de hechte verdediging van Dalfsen leek te breken maar met die actie haar knie verdraaide en met waarschijnlijk een spierscheuring van het speelveld moest worden gedragen. In de laatste minuut scoorde Jane Kramer nog voor VZV maar de laatste treffer voor het rustsignaal was voor Dalfsen.
Ruststand 11-18.
De tweede helft begon zoals de eerste was geëindigd binnen één minuut hadden beide ploegen het doel al weer weten te vinden waarna Djazzmin Trabelsi met een fraai doelpunt de achterstand zelfs tot zes punten verkleinde. Dat coach Peter Portengen die het volgende seizoen de heren van Volendam gaat trainen daar gefrustreerd over raakte werd de scheidsrechters ook duidelijk gemaakt, de grote Portengen die in de eerste helft ook al een gele kaart had gekregen gedroeg zich wederom als een klein kind wat hem voor zijn opmerkingen terecht een twee minuten straf opleverde.
Maedilon/VZV was in de tweede helft zelfs gelijkwaardig aan de meervoudig landskampioen en daar had de coach van Dalfsen niet op gerekend natuurlijk wat hij de speelster door een time –out duidelijk maakte waardoor het team zijn vertrek waarschijnlijk bepaald niet erg zullen vinden. Daarin tegen bleven de meiden van coach Betty Plasmeyer voorbeeldig strijden voor een goed resultaat, er werd gedurende de hele helft om en om gescoord waarin voor VZV daar alle speelsters een aandeel in hadden en de keepsters Amber Zomerdijk en Monique de Wit in deze wedstrijd weer tal van uitstekende reddingen wisten te verrichten. Op de valreep scoorde Dalfsen nog het laatste doelpunt anders had VZV zich zelfs in de tweede helft de betere getoond.
Uitslag 24-31.
Jammer van de eerste 10 min. waarin VZV de kansen niet erg wist te benutten anders had het VZV-team nog duidelijker kunnen laten zien ze in het eerste seizoen dat het verschil met de gerenommeerd topclubs steeds kleiner is geworden naar mate het seizoen vordert. Toch werd deze uitslag door zowel het team als het publiek als een overwinning gezien, het verschil tussen de Eredivisie clubs wordt iedere wedstrijd steeds kleiner wat een behoorlijke vooruitgang betekend voor de meiden van Betty Plasmeyer.

• Doelpunten: Joyce Hillen 6, Jane Kramer 5, Lotte Prak 4, Djazzmin Trabelsi 2, Kim Jimmink 2, Florance Kos 2, Linsey Perre 1, Albertine Abube 1, Lisanne Kolken 1.

Maedilon/VZV heeft het volgende weekend, een vrij weekend. Zaterdag 25 maart speelt Maedilon/VZV Ds.1 de streekderby tegen Westfriesland/SEW Ds.1 in de Westfrieslandhal/De Bloesem . Aanvang 19.00 uur. Adres van de Westfrieslandhal. Sport- en Welnesscenter De Bloesem SporthalWestfrieslandhal Conferencelaan 19. 1687RA Wognum.