2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – bewolkt en het wordt 9 graden

Hollands Kroon – Maandag is het opnieuw overwegend bewolkt met van tijd tot tijd lichte motregen. De temperatuur komt uit op 8 tot 9 graden en de noordwestenwind is matig, bij Texel en op het IJsselmeer soms vrij krachtig. Dinsdag en woensdag is het meest droog weer. Daarna neemt de kans op regen toe, maar na Goede Vrijdag wel hogere temperaturen.
Een 500 hPa hoogterug met de as boven of west van de Britse Eilanden handhaaft zich tot en met woensdag. Op donderdag beweegt de hoogterug dan over ons land oostwaarts, waarna de weg vrij wordt gemaakt voor een meer zonale stroming. Een eerste hoogtetrog daarbij trekt op vrijdag via de Noordzee naar Scandinavie, waarna een volgend hoogtelaag in het Paasweekend ten noorden van Schotland komt te liggen. Dit zorgt dan bij ons voor een zuidwestelijke bovenstroming, waarin van tijd tot tijd hoogtetroggen meetrekken en op maandag . In het grondpatroon ligt een rug vanuit het hoog boven de Atlantische Oceaan over de Britse Eilanden. Dit zorgt bij ons voor een noordwestelijke stroming. Op woensdag trekt deze rug over ons land, waarna de stroming zuidwestelijk wordt. Hierin passeert op vrijdag een golvend frontaal systeem ons land, gevolgd door een trekrug. In de dagen daarna krijgen we te maken met een complex laag ten noorden van Schotland. Dit zorgt ervoor dat verschillende randstoringen ons land passeren, met een wisselvallige Pasen tot gevolg.
eps_pluim_tt_06235
 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.