2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon: bewolkt, soms wat zon, later ook kans op (onweers)buien

HOLLANDS KROON – Vanochtend is er vooral in het noorden van het land veel bewolking aanwezig en met name in Friesland en op de Waddeneilanden zijn er perioden met regen, lokaal kan er nog veel neerslag in korte tijd vallen. Dit neerslaggebied verlaat het noordwesten in de tweede helft van de ochtend. Elders is het droog, zijn er opklaringen en is vanmorgen de zon geregeld te zien.

Code geel voor onweersbuien

Er ontstaan geleidelijk steeds meer stapelwolken en in de middag zijn er in het gehele land regen- en onweersbuien mogelijk. Lokaal is er kans op hagel en kan er veel neerslag in korte tijd vallen. In de loop van de avond doven deze buien weer uit. De maximumtemperatuur loopt uiteen van 22°C vlak aan zee tot lokaal 26°C in het oosten van het land. De wind is zwak tot matig en komt uit zuid tot zuidwest, later wordt de wind zwak uit uiteenlopende richtingen. In het Waddengebied komt de wind vanochtend uit west tot noordwest.

In de nacht naar maandag zijn er naast enkele wolkenvelden ook brede opklaringen en lokaal vormt zich een enkele mistbank. Het is grotendeels droog, al kunnen er langs de westkust weer enkele buien voorkomen. De minima liggen rond 15°C bij een zwakke zuid- tot zuidoostenwind.

Maandagochtend komen er vooral langs de westkust enkele buien voor, elders is het dan nog droog en schijnt de zon af en toe. In de loop van de dag neemt de bewolking weer toe en in de middag komen er overal opnieuw enkele pittige regen- en onweersbuien voor. In de avond trekken deze buien via het noordoosten het land uit en klaart het van het zuidwesten uit op. De maxima lopen uiteen van 20°C langs de kust tot lokaal nog 24°C in het oosten. De matige wind is aanvankelijk zuidelijk maar draait in de loop van de middag van het westen uit naar west. (Bron: KNMI)

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.