2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – buien afgewisseld door zonnige perioden

Hollands Kroon – Zaterdag overdag vallen er buien. Nu en dan schijnt echter ook de zon. Het wordt niet warmer dan 9 tot 10 graden. Een koude dag dus! Verder staat er een matige tot vrij krachtige, aan de kust en op het IJsselmeer krachtige tot harde zuidwestenwind. De wind ruimt later naar west tot noordwest. Zondag eerst nog een buienkans. Later droger met wat meer zon, maar niet warmer dan circa 10 graden.
Vanaf zondag komt ons land met een west tot noordwestenwind tijdelijk wat dieper in de koele polaire lucht terecht. Vanaf maandag komt er een hogedrukgebied tot ontwikkeling met het centrum net west van de Britse Eilanden en een rug richting midden Europa het zorgt voor een snelle stabilisatie en overwegend droog weer gedurende de MD-periode. Woensdag lijkt een afsplitsing van het hoog via onze omgeving naar oost Europa te trekken. De stroming wordt dan tijdelijk oostelijk en op hoogte zuidoostelijk, waardoor er aan het einde van de MD-periode zachtere lucht opdringt. Gedurende de EPS periode voert de NW-N stroming aanzienlijk koudere lucht aan in een cylonale aanvoer. De lagedruk vinden we dan meest boven Scandinavie en zuidoost Europa, de hogedruk west van Ierland op de oceaan.
Grote kans op een wisselvallig en tamelijk bewolkt weertype. De temperatuur ligt waarschijnlijk de eerste dagen ruim beneden de normale waarde voor deze tijd van het jaar.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Za 20% 70% 7 10 west 5
Zo 40% 30% 3 10 nw 3-4
Ma 40% 20% 3 12 zw 3
Di 50% 30% 4 12 nw 3
Wo 70% 20% 2 12 no 3
Do 50% 30% 4 13 no 3

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.