Weerbericht Hollands Kroon – eerst nog regen later droog en opklaringen

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Vandaag regent het in de ochtend eerst nog. Daarna wordt het op een enkele bui na droog en kan het ook opklaren. De temperatuur stijgt naar 10 tot 11 graden. De wind ruimt naar het zuidwesten en is matig, aan de kust en op het IJsselmeer krachtig. In het weekeinde zijn er vooral zaterdag buienkansen. Zondag blijft het waarschijnlijk droog. De temperatuur komt zondagmiddag uit op 13 graden.
Tot en met halverwege de volgende week verblijven we vrij diep in de polaire lucht. De storingen die passeren zijn meestal niet heel erg actief. De overgang naar een zuidelijke stroming vanaf komende donderdag zien we in vrijwel alle EPS-leden terug. Er zit echter wel verschil in de snelheid waarmee de hoogterug oostwaarts trekt. De deterministische run laat dit dus al op Hemelvaartsdag gebeuren, maar in ruim de helft van de leden gebeurt dit pas op vrijdag.
Hoe dan ook, de overgang naar dit stromingspatroon zien we nu weer in meer leden terug dan in de vorige runs. De verdere ontwikkeling vanaf 9 mei laat verschillende scenario’s zien. Het blijft in de meeste leden echter (zwak) cyclonaal met een stroming tussen oost en zuid met in de meeste gevallen dus aanvoer van (vrij) warme lucht.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Vr 30% 80% 3 11 zw 4-5
Za 30% 50% 4 11 nw 3
Zo 40% 30% 2 13 zw 3
Ma 30% 60% 7 14 zw 4-5
Di 30% 70% 9 11 west 4
Wo 30% 60% 7 12 west 4

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category