2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – kans op motregen, in de middag mogelijk opklaringen

Hollands Kroon – Dinsdagochtend is het bewolkt met aanvankelijk kans op enige (mot)regen. Later op de middag is het droog en kan het ook even opklaren. De temperatuur komt uit op waarden tussen 12 en 14 graden en de wind gaat uit het westen waaien. Van woensdag tot en met vrijdag is het wisselvallig en het koelt verder af.
Ten westen van ons land ligt een grootschalige, uitgezakte hoogtetrog N-Z georiënteerd over de Britse Eilanden. De trogas beweegt langzaam oostwaarts en passeert later op de dag ons land. Ten oosten van ons land ligt een frontale zone (koufront, van oorsprong meerdere frontale systemen). Een golf in dit front bevindt zich op dit moment boven België en trekt in de ochtend noordwaarts. Hierbij trekt een klein lagedrukgebiedje mee, maar dit loopt ten oosten van ons land langs. Aan de grond blijven we in de polaire lucht. Aanvankelijk is de stroming nog zwak en komt uit een lopende richtingen, maar in de loop van de dag draait deze naar west. Na passage van de (hoogte-)trog passeert in de nacht naar woensdag een zwakke rug het land. Een occlusie bereikt dan de Britse Eilanden, om vervolgens woensdagmiddag en avond over ons land te trekken. Deze wordt in de avond in het westen gevolgd door een trog.
Grote kans (70-80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype met temperaturen rond het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.