2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – mistige start,vanmiddag (onweers)buien

Hollands Kroon – Aanvankelijk komt dichte mist voor. In de loop van de ochtend nu en dan zonneschijn, maar tegen de middag vorming van buien met onweer en hagel. Later vanmiddag wordt het geleidelijk overal droog en laat de zon zich wat meer zien. De maxima komen uit op 15 graden. Vlak aan zee zijn de temperaturen enkele graden lager. De wind waait matig uit het zuidwesten. Op vrijdag en in het weekeinde geregeld buien en lagere temperaturen.
Het aandachtsgebied bevindt zich in polaire lucht in een vrijwel gradientloos gebied waardoor de stroming zwak is. Een klein lagedrukgebiedje boven Doggersbank trekt langzaam noordoostwaarts weg en vult op. Op hoogte is de stroming west tot zuidwest. Een goed doorstroomde hoogterug trekt vanmiddag van zuidwest naar noordoost over het land en verlaat het noordoosten aan het einde van de middag.
Direct na passage van de rugas differentiële PVA beneden 500 hPa met een zwakke 500-hPa trog boven het zuidwesten in de avond om 18 UTC. Morgenochtend trekt een occlusie (eigenlijk zijn het er twee) noordwaarts over ons land noordoostwaarts. Actueel bevinden deze zich respectievelijk boven Het Kanaal en ten westen van de Golf van Biskaje. Morgenavond wordt een lagedrukgbied boven het zuiden van Engeland verwacht. Op nadering van dit systeem trekt de zuidwestenwind morgenmiddag na passage van de occlusie flink aan.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Do 40% 50% 5 15 zw 3
Vr 20% 80% 7 13 zw 4
Za 30% 90% 6 12 zw 4
Zo 40% 70% 6 11 west 4
Ma 40% 30% 2 13 west 3
Di 50% 40% 5 12 nw 3

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.