2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon: (onweers)buien en later veel wind

HOLLANDS KROON – Vandaag trekken er van het noordwesten uit talrijke buien over het land, in het noorden in de loop van de middag mogelijk ook met onweer. In de loop van de middag wordt het in de zuidelijke helft droger en schijnt daar ook af en toe de zon. Aan het einde van de middag en in de avond trekt een gebied met pittige (onweers)buien over het noordwestelijk kustgebied. Met middagtemperaturen van ca. 18°C is het koel.

De west- tot noordwestenwind neemt toe naar matig tot vrij krachtig, langs de kust en op het IJsselmeer tot krachtig of hard 6-7 Bft. Aan het einde van de middag en in de avond wordt de wind in het noordelijk kustgebied mogelijk stormachtig, 8 Bft. In het noordelijk kustgebied en in (onweers)buien kunnen dan zware windstoten voorkomen tot 90 km/u.

In de nacht naar dinsdag komen er in het noordoosten nog steeds buien voor, elders is het droog en zijn er brede opklaringen. De minima lopen uiteen van 15°C aan de kust tot 12°C verder landinwaarts, bij een matige, aan de kust vrij krachtige tot krachtige westenwind. In het Waddengebied is de wind eerst nog hard, 7 Bft.

Dinsdag overdag is het aanvankelijk overal droog, wel is er vrij veel (hoge) bewolking en daardoor weinig ruimte voor de zon. In de middag wordt de bewolking van het westen uit dikker en gaat het af en toe regenen. De westenwind is matig, langs de kust vrij krachtig en in het Waddengebied eerst nog krachtig, 6 Bft. Met maxima van ca. 19°C blijft het koel (Bron: KNMI)

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk berenklauw recept? Berenklauw is een plant die al eeuwenlang in de traditionele geneeskunde wordt gebruikt. Het is een krachtig

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.