2°C | Amsterdam

Weerbericht Hollands Kroon – wisselvallig met vanmiddag kans op onweer

Hollands Kroon – Paaszondag klaart het op. In de middag zijn er echter buienkansen. Daarbij is onweer mogelijk. De temperatuur komt uit op 12 graden en de wind trekt weer aan uit het zuiden tot zuidoosten. Paasmaandag veel wind.
Een koufront ligt boven het oosten van het land en ligt om 06 UTC boven de Duitse Bocht. Achter het koufront wordt met een zuidwestelijke stroming onstabiele maritiem polaire lucht aangevoerd. Op nadering van een bovenluchttrog wordt de bovenlucht kouder. Een randstoring met bijbehorend uitdiepend laag trekt in de nacht naar maandag Het Kanaal in en trekt via Cornwall maandag overdag naar East Anglia om verder noordoostwaarts de Noordzee op te trekken. Hierdoor neemt de luchtdrukgradiënt flink toe. Het bijbehorende occluderende frontale systeem trekt maandagochtend van zuidwest naar noordoost over het land. In de middag destabiliseert de atmosfeer en daarbij trekt een trog van zuidwest naar noordoost over het aandachtsgebied.

WIND:

Maandagmiddag is de windpiek met aan de kust een 8 tot mogelijk 9 Bft, zuid(west)erstorm. In de nieuwe run komt Harmonie/Hirlam buitengaats met een 10 Bft. Daarbij aan de kust windstoten tot ca. 100 km/u. De windstoten boven land zullen waarschijnlijk gerelateerd zijn aan de combinatie van buien en gradient, deze kunnen uitpakken tot 90, sporadisch mogelijk tot rond 100 km/u. Het feit dat het zeewater nu haast op zijn koudst is en het land al opwarmt kan er voor zorgen dat de uitwisseling van impuls boven land beter gaat dan boven zee waardoor de windstoten boven land betrekkelijk hoog kunnen uitpakken.
eps_pluim_tt_06235

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.