Weerbericht Hollands Kroon – zeer zacht voor de tijd van het jaar

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Mogelijk zelfs record warm voor onze regio, na een al zeer zachte nacht waar de temperatuur niet verder daalde dan tot zo’n 9 graden wordt het vanmidag 12 mogelijk zelfds 13 graden. De wind is matig 4bft en waait uit zuiden. In de nacht naar dinsdag koelt het niet verder af tot 7 graden.
Vanaf dinsdag neemt de wisselvalligheid sterk toe, elke dag, zeker op woensdag, vallen er wel enkele buien, de middagtemperatuur blijft hoog voor de tijd van het jaar, overdag tussen de 9 en 12 graden en in de nachten rond de 7 graden.
Op woensdag trekt een lagedrukgebied via Schotland naar Scandinavie. Bijbehorend polair front sleept over overdag over ons land. In de nacht naar donderdag trekt er een golf in dit front over het land noordoostwaarts. Donderdag passeert er een trekrug.
Op vrijdag en zaterdag beweegt een hogedrukkern dat afgesplitst is van het Azorenhoog van Frankrijk naar Zuidoost-Europa. Vanaf dat moment verliest de hogedruk zijn invloed boven het Europese vasteland en komt er een sterke zonale stroming op gang tussen lagedrukgebieden op de noordelijke Atlantische Oceaan en hogedruk boven de Azoren en Zuidwest-Europa. Zo nu en dan passeert het polaire front waardoor we afwisselend in de warme sector en polaire lucht zitten.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category