Weerbericht Hollands Kroon – zonnig en het wordt 12 graden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Vrijdag is het droog, meest zonnig en de temperatuur loopt op naar circa 12 graden. De wind gaat uit het oosten tot zuidoosten waaien. In het weekeinde gaat de temperatuur verder omhoog. Zondag kan het 17 tot 18 graden worden. Verder is het zaterdag droog met geregeld zonneschijn. Zondag ook zon, maar in de nacht en ochtend wel kans op een bui.
Een lagedrukgebied boven het zuiden van Duitsland en Tsjechië trekt noordoostwaarts en wordt vanavond boven Tsjechië verwacht. Een rug van hoge druk ligt boven de Noordzee. In de rug ontstaat een aparte kern die vandaag via de Duitse Bocht oostwaarts trekt en zaterdag boven Polen aankomt. Hierdoor wordt de stroming zaterdag zuid- tot zuidoostelijk. Een zwakke frontale zone boven het midden van Duitsland en het oosten van Frankrijk komt hierdoor zaterdag in de middag en avond van het zuiden uit weer terug. Het warmtefront-deel passeert in de loop van de middag en avond vrijwel inactief, het koufront bereikt ons aandachtsgebied niet voor zaterdagavond.
Grote kans (rond 80%) op het aanhouden van het wisselvallige weertype. De eerste dagen waarschijnlijk koel, daarna een toenemende kans op temperaturen boven het langjarig gemiddelde.
eps_pluim_tt_06235

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category