Weerbericht Hollands Kroon – zonnige perioden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Vandaag is een vrij mooie dag met zonnige perioden, enkele wolkenvelden en wat stapelwolken. Er is een kleine kans op een bui maar het is op de meeste plaatsen droog. Maxima van 11 tot 13 graden en een zwakke tot matige westelijke wind. 
Dinsdag ongeveer hetzelfde weerbeeld en dus vrij mooi weer, woensdag en donderdag meest zonnig, droog, en middagtemperatuur rond 15 graden.
Vanaf vandaag komt een hogedrukgebied tot ontwikkeling met het centrum net west van de Britse Eilanden en een rug richting het midden van Europa. Het hoog zorgt voor stabilisatie en overwegend droog weer gedurende de MD-periode. Woensdag lijkt een afsplitsing van het hoog via onze omgeving naar oost Europa te trekken. De stroming wordt dan tijdelijk oostelijk en op hoogte zuidoostelijk, waardoor er donderdag en deels ook vrijdag een fractie zachtere lucht opdringt. Gedurende de EPS periode ligt het zwaartepunt van het hogedrukgebied tussen Groenland en Ierland en de voert de NW-N stroming aanzienlijk koudere lucht aan in een cylonale aanvoer. De lagedruk vinden we dan meest boven Scandinavie en zuidoost Europa. Maandag lijkt er een aparte lagedrukkern over de Noordzee en ons land zuidoostwaarts te trekken.

Dag Zonkans Neerslagkans Min. temperatuur Max. temperatuur Windrichting Windsnelheid
Ma 50% 30% 2 12 west 2-4
Di 60% 20% 4 12 nw 3
Wo 80% 10% 3 13 oost 2
Do 70% 20% 4 15 oost 3
Vr 40% 40% 6 15 no 3
Za 30% 50% 5 12 noord 3

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category