Weerstand tegen huisvesten arbeidsmigranten in woonwijken neemt toe

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

NOORD-HOLLAND – Niet alleen in Westfriesland, maar in de hele provincie neemt de weerstand tegen de huisvesting van arbeidsmigranten in woonwijken toe. Het probleem spitst zich vooral toe op bedrijven waaronder uitzendbureau’s die massaal koopwoningen opkopen en daar zoveel mogelijk arbeidsmigranten in laten wonen als toegestaan is.

Het grote probleem is dat de overgrote meerderheid van deze arbeidsmigranten maar voor een kortere periode in Nederland werken als seizoensarbeider waardoor de verloop in deze woningen erg groot is.  De bewoners van de wijken zijn dan ook bang voor de ‘verpoolarisering’ van hun wijk. 

Diverese gemeenten in Noord-Holland willen nu maatregelen gaan nemen om het uitzendbureau’s nog langer toe te staan woningen op te kopen om daar arbeidsmigranten in te gaan huisvesten.  Zo willen de coalitiepartijen in Beverwijk dat arbeidsmigranten die geen familieband hebben niet meer onder één dak mogen wonen.  In diverse pensions in bijvoorbeeld Wijk aan Zee wonen tientallen arbeidsmigranten uit voornamelijk het voormalige Oostblok.

Drechterland heeft al langer een verbod op het onderbrengen van arbeidsmigranten door uitzendbureau’s op aangekochte woningen en ook de gemeente Medemblik wil richting een verbod om arbeidsmigranten zonder een familieband nog langer onder één dak te laten wonen.

In Hollands Kroon loopt de tegenstand zelfs zo hoog op dat inwoners van Kreileroord en Wieringerwerf aan acties zitten te denken om de plannen van de gemeente Hollands Kroon te dwarsbomen en zo de verkoop van 2 woningen aan een uitzendbureau in Kreileroord en een bedrijfspand bij een woonwijk in Wieringerwerf ongedaan te krijgen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category