2°C | Amsterdam

Westfriesgasthuis ontvangt certificaat voor behandeling scheelzien


REGIO – Het Westfriesgasthuis in Hoorn heeft als eerste algemene ziekenhuis in Nederland een certificaat gekregen van het Oogzorgnetwerk voor de behandeling van scheelzien. De afdeling oogheelkunde heeft dat certificaat ontvangen omdat het hoog scoort op het gebied van kwaliteit en veiligheid. Strabismus, de medische term voor scheelzien, is een aandoening waarbij de ogen ‘verkeerd’ staan. In het Westfriesgasthuis worden kinderen behandeld die lijden aan scheelzien, maar ook volwassenen die plots zijn gaan dubbelzien of al jarenlang scheelzien.
“Mijn vrouw vindt het prachtig zo”
De 86-jarige mijnheer Degeling uit Spanbroek onderging eind vorig jaar een operatie waarbij zijn ene oog werd rechtgezet. “Bij de keuring voor de verlenging van mijn rijbewijs werd ik naar het ziekenhuis verwezen voor staar. Daar vroeg de dokter of ik mijn scheefstaande oog gecorrigeerd wilde hebben. Dat oog was ooit op mijn 18e eens rechtgezet, maar was na een kleine Tia schever dan ooit gaan staan. Ik wist eigenlijk niet dat het kon op mijn leeftijd. En ach, je went er ook aan hè. Maar ik heb er niks geen spijt van deze ingreep. En hoewel mijn vrouw al 65 jaar tegen me aankijkt, vindt ze het prachtig geworden zo met twee rechte ogen. Wat wil je nog meer?”
Enorm effect
Oogarts Marja Breedijk is trots op het certificaat. “Het toont aan dat patiënten met deze specifieke aandoening met recht kunnen rekenen op onze zorg en dienstverlening. Scheelzien heeft een enorm effect op hun dagelijkse welbevinden. En het tekent hun uiterlijk. Het is mooi daarin iets te kunnen betekenen.”
Het Oogzorgnetwerk
Het Oogzorgnetwerk bestaat uit partners in de keten van oogzorgactiviteiten en is bedoeld om de patiënt nog beter van dienst te kunnen zijn. Dat wordt bereikt door multidisciplinaire samenwerking, afstemming van protocollen en goede voorlichting. Het Oogzorgnetwerk richt zich op het verhogen van de kwaliteit van de oogheelkundige zorgverlening. Het is een initiatief van het Oogziekenhuis in Rotterdam.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.