Wethouder Hollands Kroon blijft volharden in standpunt thuiszorg

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – In een speciale actietent voor de deur van het gemeentehuis, hebben bezorgde thuiszorgmedewerkers en hun cliënten vanavond opnieuw actiegevoerd. Ze gingen in debat met raadsleden en wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon.

De thuiszorgmedewerkers maken zich niet alleen zorgen over hun eigen baan, maar ook over de zorg voor hun cliënten. Volgens wethouder Mary van Gent moet de gemeente keuzes maken om goede zorg te kunnen garanderen. Maar de thuiszorgmedewerkers snappen niet dat veel mensen hun hulp nu kwijt zullen raken.
Lees ook: thuiszorgmedewerksters pikken het niet langer
Een cliënte liet tijdens de avond horen dat zij zich in de steek gelaten voelt door de gemeente. Ze heeft, net als haar man autisme. “Degene die me kwam indiceren wist niet eens wat autisme was. Ik heb het een halve dag lopen uitleggen, maar uiteindelijk ben ik mooi mijn huishoudelijke hulp kwijt.”
Gat
Volgens de medewerkers doet de gemeente Hollands Kroon niets met het extra geld dat in december door het Rijk is toegezegd. Maar volgens wethouder Van Gent klopt dat niet: “Met het extra geld dat er komt kunnen we het gat niet dichten om de huishoudelijke hulp helemaal overeind te houden. Maar iedereen die de hulp niet zelf kan regelen of niet zelf kan betalen kan aankloppen bij de gemeente.” De thuiszorgmedewerkers zijn het daar niet mee eens. “Ik heb twee cliënten die een eigen huis hebben. Voor hen zijn dat bakstenen, maar het wordt allemaal wel meegeteld. Ze kunnen de hulp niet betalen.”

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category