2°C | Amsterdam

Wieringerwaardse Gonny Mol mag zich Nederlands Kampioene kolven noemen.

WIERINGERWAARD – In café De Schelvis in Zuid-Scharwoude werden van 2 tot en met 15 oktober de Nederlandse Kampioenschappen Kolf voor dames en heren gehouden. Twee weken geleden werd bij de heren Louis Schilder uit Hoogwoud kolfkampioen en afgelopen week waren de dames aan zet.
Ruim 30 dames hadden zich geplaatst voor de finale op zaterdag 15 oktober. Voorafgaand was er de hele week in de voorronden wisselend gespeeld en met een paar nieuwe namen op de finalelijst beloofde het zeer spannend te worden.
Een van de finalisten was Elly de Geus van De Vier Eenen Opmeer, met 91 punten stond zij er goed voor (ze was al eens eerder kampioen in 2002). Maar de concurrentie was groot want Gonny Mol van DOK Wieringerwaard, tijdelijk spelende in Nieuwe Niedorp stond 2 punten hoger geklasseerd dan Elly. En Mieke van Loon uit Berkhout met 87 punten had ook nog alle kans. In de middenmoot bevond zich Noortje Bakhuijs van DIO Oudkarspel, zij zette een zeer verrassende partij neer van 56 punten en kwam op een totaal van 127. De toon was gezet.
Maar Gonny zat in de juiste flow en liet zich niet intimideren door deze hoge score. Zij werd de Nederlandse kampioene 2016 met 135 punten. Elly de Geus werd tweede met 132 punten. De derde prijs was voor Anneke Rentenaar van WWB Nieuwe Niedorp met 129 punten. En Noortje werd uiteindelijk vierde.
De eerste prijs van de korpsen ging naar Dames van De Vier Eenen Opmeer. De tweede prijs was voor de dames van DOK. uit Wieringerwaard en de derde prijs voor de dames van Paal Tien uit Sint Maartensbrug.
Bron: Rodi Media

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.