2°C | Amsterdam

Zonnebrandpillen.. Trap er niet in zegt het KWF.

HOLLANDS KROON – Wie met het mooie weer op komst van plan was om deze week nog even flink te zonnen, moet vooral geen gebruik maken van zonnebrandpillen. De pillen worden in allerlei webshops aangeboden als alternatief voor zonnebrandcrème, maar KWF Kankerbestrijding waarschuwt dat er nooit wetenschappelijk bewezen is dat het werkt.
Drie veilige manieren
Het KWF kent drie veilige manieren om je tegen de zon te beschermen: je met zonnebrand insmeren, schaduw opzoeken en beschermende kleding dragen. Eetbare zonnebrandpillen horen daar dus niet bij en beschermen je niet tegen huidkanker.
Woordvoerder Marsja Meijer van het KWF vertelt tegen NH: “Wij waarschuwen: doe het niet! Het klinkt heel makkelijk, zo’n pilletje. Je kan lekker naar het strand zonder je in te smeren en zonder dat het zand overal aan je plakt. Maar als je dan het risico op huidkanker loopt, adviseren wij de drie veilige manieren te gebruiken.”
Niet bewezen
Meijer sluit niet uit dat de pillen over een aantal jaar wel kunnen worden gebruikt. “Misschien is het in de toekomst wel een oplossing, want er wordt veel onderzoek naar gedaan. Maar wetenschappelijk is nu niet bewezen dat de pillen effectief zijn.”

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.