Zorgboerderij Engelenburgh Nieuwe Niedorp wil nieuwe lift..

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Nieuwe Niedorp – Werknemers van zorgboerderij Engelenburgh in Nieuwe Niedorp gaan een LIFT bij elkaar zingen. Hun theater op de eerste verdieping is nu nog niet bereikbaar voor mensen die slecht ter been zijn, en dus komen ze in actie…
Een reportage van regioverslaggever Matthijs Gemmink
Het is een mooie, grote ruimte met een vleugel en microfoons. Alles is er, behalve een lift om er te komen. De meeste werknemers kunnen gewoon de trap op, maar er komen ook mensen die slecht ter been zijn. Zij kunnen nu moeizaam boven komen.
Ellen en Ralph Burgemeestre krijgen elke dag zo’n 25 medewerkers uit heel Noord-Holland Noord over de vloer. Ze verzorgen de dieren, maken kunstwerken en muziek. Maar er mist dus nog wat, aldus Ellen.
‘Kan niet’
“We zijn een boerderij waar heel veel mensen komen, heel veel bezoekers”, legt ze uit. “We geven concerten en stuiten nu op het vervelende probleem dat gehandicapten en ouderen die slecht ter been zijn niet mee kunnen genieten in het theater. Dat kan niet.” 
De boerderij is de afgelopen zeven jaar helemaal verbouwd, ook met hulp van de huidige werknemers. Zij gaan er nu ook voor zorgen dat de lift er komt, vertelt de 27-jarige Jasper.
“Zingen is fantastisch, hier zijn is fantastisch, maar we hebben nu het doel om de lift hier te krijgen.” Hij en de andere artiesten zijn al druk bezig om een programma samen te stellen. “We gaan liedjes zingen van Elvis Presley tot Guus Meeuwis. Ik ga zelf een liedje doen van Marco Borsato.”
Het belooft een bijzondere avond te worden en ook met het entertainment zit het wel goed, vertelt Jasper. “Ik ben een gangmaker. Als ik op het podium sta ben ik helemaal mezelf. Ik weet de mensen te raken en soms stroomt er zelfs een traantje, ook bij mezelf.”
Het benefietconcert wordt gehouden in juni in het theater van Hoeve Engelenburgh.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category