FTX verwachting

De FTX koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in FTX. Maar wat is FTX precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter FTX om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter FTX zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in FTX.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is FTX?

Het imperium van FTX dat is opgericht door de inmiddels 29-jarige miljardair blijft maar groeien. Wat FTX is en wat het voor de toekomst gepland heeft lees je hier.

FTX is een op de Bahama’s gebaseerd cryptocurrency-uitwisselingplatform gebouwd door handelaren, voor handelaren en gespecialiseerd in derivaten en hefboomproducten. Het biedt innovatieve producten waaronder futures, leveraged tokens, opties, MOVE en spotmarkten in meer dan 100 verschillende handelsparen, zoals BTC/USDT, ETH/USDT, XRP/USDT en zijn oorspronkelijke token FTT/USDT.

FTX streeft ernaar een intuïtief maar krachtig platform te zijn voor alle soorten gebruikers en de meest innovatieve uitwisseling in de branche te zijn. Het is ontworpen om terugvorderingen te voorkomen met behulp van een liquidatiemodel met drie niveaus dat posities sluit met rentebeperkte orders en gebruik maakt van een verzekeringsfonds om verliezen van klanten te voorkomen. 5% van de FTT die niet in bezit zijn van FTX is opzij gezet en dient als extra beveiligingslinie, mocht het verzekeringsfonds leegraken.

In plaats van de liquiditeit over verschillende tokens te breken, wordt onderpand gedeeld in één universele stablecoin-portemonnee om de traditionele termijnmarkt na te bootsen.

De FTX Exchange is niet gereguleerd in de Verenigde Staten. In de VS gevestigde handelaren hebben alleen toegang tot partnerentiteit FTX US.

Geschiedenis

Het bedrijf is in mei 2019 opgericht door Sam Bankman-Fried en Gary Wang. Het hoofdkantoor was oorspronkelijk gevestigd in Hongkong maar verhuisde in september 2021 naar de Bahama’s.

Bankman-Fried handelde voorheen in internationale ETF’s bij Jane Street Capital, een eigen handelsfirma. In 2017 richtte de beide heren Alameda Research Ltd op, een toonaangevende liquiditeitsverschaffer in kwantitatieve handel en cryptocurrencies en FTX nog steeds ondersteund.

Behalve Binance traden FBG Capital, Greylock Partners, Kenetic, One Block Capital en Proof of Capital als investeerders op.

FFT

Net als andere exchanges voor cryptocurrencys heeft ook FTX zijn eigen token: FTT. Het maximaal aantal tokens is vastgesteld op 350 miljard.

De FTT-token biedt tal van toepassingen die zijn ontworpen om het ecosysteem aan te drijven en bruikbaarheid te bieden binnen de operaties van de exchange. Ook geeft het klanten van FTX verschillende voordelen zoals korting op het handelen in futures en opties, de voordelen van token burns, en is FTT een onderdeel van het verzekeringsfonds dat het handelen op FTX veiliger maakt.

Een manier waarop FTX het aanbod controleert om de prijs van FTT te verhogen is wekelijkse aflossen en het verbranden van tokens. 33% van alle transactiekosten die FTX verdient wordt gebruikt om FTT te kopen en te verbranden. Dit gaat door tot de helft van de totale voorraad is verbrand.

Daarnaast wordt er 5% van de FFT die niet in het bezit zijn van FTX opzij gezet. Het dienst als extra beveiliging in het geval het verzekeringsfonds leeg raakt. In het geval dit verzekeringsfonds groter wordt dan het vooraf gestelde limiet, dan wordt het surplus herverdeeld over de FTT-houders. Dit wordt ‘socialized gains’ genoemd.

FTX crypto

Samenwerkingen en concurrentie

FTX heeft partnerschappen met Circle, Paxos, FBG Capital en Proof of Capital. Alle stortingen en opnames worden gecontroleerd door blockchain analytics bedrijf Chainalysis.

FTX kondigt wereldwijde samenwerking aan met de International Cricket Council (ICC), het bestuursorgaan van cricket, waar FTX de officiële cryptocurrency-uitwisselingspartner zal zijn voor ICC-evenementen. Het eerste evenement was de ICC Men’s T20 World Cup, georganiseerd door India in de VAE en Oman in oktober.

Op 4 juni 2021 kondigde FTX een 10-jarige deal aan voor naamgevingsrechten van $ 210 miljoen met TSM, een competitief videogameteam, die hun naam officieel veranderde in Team SoloMid FTX.

Op 23 juni 2021 kondigde FTX een langdurige samenwerking aan met Major League Baseball. Dit is de eerste keer is dat een Noord-Amerikaanse professionele sportcompetitie samenwerkt met een cryptocurrency-uitwisseling. Als onderdeel van de deal staat het FTX-logo op de uniformen van de scheidsrechters.

Op 29 juni 2021 werd Tom Brady, een American football-speler in de NFL, ambassadeur voor FTX. Als onderdeel van het partnerschap namen Tom Brady en zijn vrouw Gisele Bündchen beiden aandelen in FTX.

In augustus 2021 tekende Kevin O’Leary zich aan als officiële woordvoerder van FTX, te betalen in cryptocurrency die zal worden beheerd op het platform van FTX. FTX betaalde ook $ 17,5 miljoen voor de naamgevingsrechten op California Memorial Stadium voor tien jaar.

In september 2021 kondigde FTX een langdurige samenwerking aan met het Mercedes-AMG Petronas F1 Team dat het FTX-logo toevoegt aan de auto’s en uniformen van zowel Lewis Hamilton als Valtteri Bottas.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het  project

Sam Bankman-Fried kondigde onlangs aan dat FTX van plan is om uit te breiden naar nieuwe rechtsgebieden door lokale cryptobedrijven of -beurzen te kopen. Deze strategie van FTX heeft veel overeenkomsten met concurrent Binance.

Binance wist te groeien en naamsbekendheid te verwerven door middel van licentieovereenkomsten, lokale partnerschappen en een gestage stroom van acquisities en investeringen. Binance investeerde in 2020 zelfs in FTX maar verkocht zijn aandeel in 2021.

In juli 2021 haalde FTX 900 miljoen dollar op tegen een waardering van 18 miljard dollar van meer dan 60 investeerders, waaronder Softbank, Sequoia Capital, Third Point Management, Paul Tudor Jones en Alan Howard.

In oktober 2021 maakte FTX.US bekend dat het de overname van LedgerX, wat nu FTX US Derivatives heet, heeft afgerond. Dit volgt op een financieringsronde van $ 420 miljoen die de moeder-FTX op $ 25 miljard waardeerde.

Binance FTX

FTX koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het FTX nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook FTX. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik FFT kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om FFT te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de FFT koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

FFT kopen

FFT staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit FFT voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook FFT.

Binance

Conclusie

FTX is een gecentraliseerde cryptocurrency-uitwisseling die gespecialiseerd is in derivaten en hefboomproducten met FFT als eigen token. De FXT exchanges ondersteunt de meest verhandelde cryptocurrencies. De belangrijkste producten die FTX aanbiedt zijn futures, leveraged tokens, opties, MOVE en spotmarkten. De exchange is het afgelopen jaar vele samenwerkingen aangegaan binnen de sportwereld en heeft grote investeringen weten binnen te halen en lijkt wereldwijd uit te breiden. Kortom, het lijkt erop dat miljardair en oprichter van FTX Sam Bankman-Fried, nog lang niet klaar is met dit project.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs